#malodrugače

Nina Pušlar

Iz grajskih dvorišč v krog

Poletja je na žalost skoraj konec in bilo je najlepše koncertno poletje v vseh dvanajstih letih, kar sem na odru. Tako kot se je začelo, s koncertom na Loškem gradu, se je na najlepši možen način tudi končalo, s koncertoma na Ptujskem gradu in v Izoli. Z vami smo vroče in dolgo poletje uživali po najlepših odrskih prizoriščih naše države – grajskih dvoriščih. Zato sem se odločila, da z vami delim ozadje celotne poletne zgodbe “malo drugače”.

Pozno spomladi, ko smo končali s koncerti po kulturnih domovih, sem se z ekipo spraševala kaj narediti, da tej koncerti, ki ste jih tako lepo sprejeli, zaživijo še na odprtem. To niso koncerti na katerih bi ljudje pretirano žurali. Želela sem si, da bi bili to koncerti, ki bi jih doživeli na drugačen, intimen način, na katerih ima glavno besedo glasba. Dvorišča slovenskih gradov so ponudila lep način, kako koncerte iz kulturnih domov preslikati na prosto.

fotka-iz-koncerta
Foto: Rok Tržan

Z ekipo smo zelo zadovoljni in mislim da smo s petimi koncerti, ki so se zgodili to poletje po slovenskih gradovih, doživeli najlepše koncerte, kar jih premoremo v tem obdobju dati z naše strani. Tukaj gre največja zahvala publiki in vsem tistim ki ste prišli, uživali z nami in se imeli lepo. Res upam, da ste tudi vi doživeli te koncerte vsaj približno tako kot mi, ker je bilo enostavno nepozabno in veseli smo, da imamo od vsakega koncerta tudi ogromno fotografij, videev in drugih spominov, ker to so spomini, ki jih človek enostavno mora imeti za vedno.

Foto: Rok Tržan

V Škofji Loki smo s prvim koncertom konec maja otvorili turnejico in izkusili nervozo prvega koncerta, se spraševali kakšno bo vreme in se kot vedno na prvem koncertu predvsem spraševali, kako bo, kam nas bo koncert odpeljal skupaj s publiko.

Po odličnem odzivu prvega koncerta in z lepim vremenom smo šli z lepimi občutki na Polzelo in že takoj naslednji dan v Slovensko Bistrico. Povsod smo doživeli lep sprejem, povsod se je zgodila neka posebna čarovnija. V Žički kartuziji smo doživeli pravo poletje in ogromno množico ljudi, ki nas je presenetila z obiskom, saj so se vstopnice začele prodajati šele dve uri pred koncertom. Vsi, ki ste že bili tam, veste, da je to eden najlepših kotičkov Slovenije. Ko so se na koncu ugasnile vse luči in ste z lučkami telefonov pričarali za nas še nepoznano sliko z odra, mi je šla po telesu taka kurja polt kot že dolgo ne. Zaključek poletnih koncertov po slovenskih gradovih smo doživeli v najstarejšem mestu pri nas, na Ptuju. In ko že misliš, da je težko še lepše, se je zgodilo ravno to. Z vsakim koncertom drugače in z vsakim koncertom bolj intenzivno.

Foto: Rok Tržan

Nekaj najlepšega je uživati v glasbi, igranju in ko ta krog sklenete vu, se zgodi magija in celoten koncert z vami zadiha kot eno, da lahko začutim vsakega posebej s pozitivnimi občutki, ki mi jih namenite po koncertu, in vsemi lepimi mislimi, ki jih še delite z mano naslednje dni. To, da je tudi vam tako lepo kot meni, je nekaj najlepšega. Opazila sem tudi, da smo se s koncerti, ki so se zgodili v zadnjem času, na drugačen način povezali tudi v ekipi. Poleg benda, ki ga vidite z menoj na odru, ekipo sestavljajo tudi vsi tisti, ki so pod, ob in za odrom. In čisto vsak doda ogromno v to, da je večer nekaj posebnega. Enostavno jih je lepo imeti zraven in radi se imamo.

Štihova dvorana Cankarjevega doma

Trenutno sem v procesu ustvarjanja novega albuma – jeseni prihaja nova plošča – ko se sestavljajo nove pesmi in počasi dobivajo končno podobo. Lahko samo upam, da se bo vse skupaj poklopilo, da bo plošča všeč tudi vam. Kaj več od tega, vam v tem trenutku težko rečem…

Nekatere pesmi boste lahko slišali že konec septembra v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, kamor se vračamo po poltretjem letu in kjer bomo ponovno skupaj v intimnem vzdušju okrogle dvorane. Več o celotnem koncertu vam razkrijem v naslednjih dneh, za zdaj lahko samo upam, da se vidimo in da skupaj zajadramo v letošnjo jesen.

Uživajte preostanek poletja in en velik objem od mene. Nina